Yhteystiedot

Kai Mäkelä
Kuusiniementie 29 A
00340 Helsinki
Finland
p.0400-503142
p. 09-728 4969
fax.09-7522380
sähköposti:kai.makela@herttaassa.fi

RAHAPELI - pelipöydässä Kai Mäkelä

netti_kaitsujataito.jpgToukokuussa -07  on julkaistu Kari Uotin kirja Rahapeli -pelipöydässä Kai Mäkelä  WSOY:n kustantamana. 

Viime talvena Kari Uoti ehdotti, että hän voisi kirjoittaa kirjan minusta.  Ei mitään henkilökuvaa,vaan kertomuksen liiketoimistani ja niitä ohjanneista periaatteista.

Tutustuin Kari Uotiin noin 20 vuotta sitten, kun hän oli nuori juristi Asiakasrahoitus Oy:ssä, jonka asiakkaana yhtiöni olivat.  Hän jäi mieleeni, koska hän on sellainen ihminen.  Uoti lähti pankista omalle uralleen, jonka nousuja ja laskuja seurasin median kautta välillä aika tavalla hämilläni.

Luin Uotin aiemmin kirjoittaman kirjan ja tutustuin päällisin puolin myös hänen väitöskirjaansa.  Pidän hänen tavastaan kirjoittaa.  En voinut uhrata määrättömästi aikaa tähän hankkeeseen muiden töitteni takia.  Siksi kirjoittajan tuli ymmärtää talouselämää sekä sitä ajanjaksoa, josta kirja kertoo.  Uoti on sovelias tähän koulutuksensa ja kokemuksensa vuoksi.

Uoti on käyttänyt kirjailijan taiteellista vapautta paikoitellen räiskyvästi.  En ole kaikesta samaa mieltä kirjoittajan kanssa, mutta yleiskuva vastaa sitä, mitä tällä kirjalla tavoitellaan.  Erityisesti kappaleesa kaksi toimintaani on kuvattu kovin suorasukaisesti.  Olen koko ikäni ollut laittamassa lukuisia yhtiöitä kuntoon ja onnistunut työssäni.  Paras palkinto onnistumisistani on, kun aikaisemmin omistamani yrityksen työntekijät soittavat minulle pyytävät takaisin.  Näin on käynyt ilahduttavan usein.

Yrittäminen ei ole rahanhimoa vaan elämäntapa, jonka onnistuminen mitataan sekä rahalla että yritystoiminnan vaikutuksilla ihmisten elämään.  Raha on yksinkertainen mittari, tyytyväiset ihmiset työssään on mittareista tärkein.